Tramp pobesneo: Harli Dejvidson otvara fabriku u Kini

Izvor: B92, 19.Jun.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pobesneo: Harli Dejvidson otvara fabriku u Kini

Peking -- Američki proizvođač motora Harli Dejvidson je sklopio partnerstvo sa kineskom kompanijom Ćanđijang motorsajkl radi proizvodnje novog asortimana manjih motora.

To je najnoviji potez Harli Dejvidsona u nastojanjima kompanije da proizvodi više motocikala izvan SAD, što je razljutilo američkog predsednika Donalda Trampa.

Iz Harlija je saopšteno da će novi motor imati zapreminu motora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 338 kubnih centimetara, što je daleko najmanji motor koji je Harli ikada proizveo i koji će se prodavati u Kini od kraja 2020. godine.

Većina motocikala koji se prodaju u SAD su daleko veći, sa kapacitetima motora od preko 601 kubnog centimetra.

Rat između Donalda Trampa i Harli Dejvidsona traje već godinu dana.

Počeo je nakon što je ta kompanija najavila da će deo proizvodnje prebaciti iz SAD u inostranstvo zbog toga što su evropske tarife na uvoz motora iz SAD povećane sa 6 na 31 odsto.

Cilj preseljenja proizvodnje u postrojenja u inostranstvu bio bi da se izbegnu carinske barijere EU.

To je izazvalo salve besa Trampa, koji im je zapretio da će "biti oporezovani kao nikada pre", ako to urade.

"Harli-Dejvidson nikada ne bi trebalo da se proizvodi u drugoj zemlji - nikada! Zaposleni i kupci su već ljuti na njih. Ako se presele, vidite, to će biti početak kraja - oni su se predali, odustali! Njihova aura će nestati i oni će biti oporezovani kao nikada ranije!", napisao je Tramp tada na svom nalogu na Tviteru.

Drugi problem je upravo ova najava saradnje s Kinom i to u jeku trgovinskog rata Amerike i Kine, koji je pokrenuo upravo Tramp.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HARLI PLJUNUO TRAMPU U LICE: Čuveni američki proizvođač motora sklopio dogovor sa Kinezima!

Izvor: Kurir, 19.Jun.2019

Američki proizvođač motora Harli Dejvidson je sklopio partnerstvo sa kineskom kompanijom Chenđang motorsajkl (Qianjiang Motorcycle) u cilju proizvodnje novog asortimana manjih motora.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.