Da li biste vozili električni Harli-Dejvidson?

Izvor: B92, 02.Mar.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste vozili električni Harli-Dejvidson?

Mogućnost će svakako postojati, jer je prestižni proizvočač motora Harli-Dejvidson kupio kalifornijsku kompaniju Alta Motors, s kojom će razvijati tehnologiju za električne motocikle.

"Početkom ove godine, kao deo desetogodišnje strategije, obavezali smo se da izgradimo novu generaciju vozača Harli-Dejvodsona, delom agresivnim ulaganjem u tehnologiju električnih vozila (EV)", objasnio je predsednik i direktor kompanije Met Levatič.

"Alta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pokazala inovativnost i stručnost u EV i njihovi ciljevi se poklapaju s našim. Obe kompanije imaju snagu i mogućnosti od koje će međusobno profitirati dok radimo zajedno na razvoju električnih motocikala", dodao je direktor Harlija.

Kompanije su saopštile da će istovremeno nastaviti da samostalno razvijaju sopstvene linije motocikala.

Altina Redshift linija je fokusirana na "dirt" motore i lagane dvotočkaše za terensku vožnju, iako nudi i ulične verzije.

Nema sumnje da će uz Harli i ova kompanija približiti urbanim kupcima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.