Vulin: Ne zna se kada će Šešelj stići u Srbiju

Izvor: BKTV News, 08.Nov.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ne zna se kada će Šešelj stići u Srbiju

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da još nema informacije kada bi Vojilsav Šešelj trebalo da stigne u Srbiju budući da Haški tribunal ima obavezu da objavi to tek kada pritvorenik napusti Holandiju.

Vulin je novinarima, nakon što mu je uručeno priznanje Udruženja ratnih vojnih invalida, rekao da će nadležni organi u Srbiji o tome biti obavešteni.
„Nismo obavešteni o ovom konkretnom slučaju. Meni je drago da se svi puste na slobodu. Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mene pitate, on je mogao da bude oslobođen i pre četiri godine kad su završili sa pretresom i suđenjem“, rekao je Vulin.
Vulin je podsetio da nema dobro mišljenje o Haškom tribunalu i da je on za njega uvek bio više politička, nego pravna insitutucija.
Ministar je rekao da ne zna tačno šta je Šešelj dogovorio sa Tribunalom i da li je eventualno potpisao neki aneks.
„Sa tim saznanjem mogao bih da vam da dam mišljenje, ali sada ne mogu da vam dam mišljenje kad ne znam šta je dogovoreno jer to nije dogovarano sa Vladom Srbije“, rekao je Vulin.
On je podsetio da je Vlada Srbije dala garancije da se Šešelj pusti na privremenu slobodu.
„To jeste dokaz da su nama svi naši državljani isti bez obzira kako politički misle i šta god mislili i radili kad je politika u pitanju. Za Vladu Srbije postoji samo jedna istina – da li je neko naš državljanin ili nije, mi se tako ponašamo i tako ćemo se uvek ponašati“, rekao je Vulin.
Izvor: tanjug.rs
The post Vulin: Ne zna se kada će Šešelj stići u Srbiju appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.