Vučić: Presuda Šešelju važna kao i Karadžićeva

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Presuda Šešelju važna kao i Karadžićeva

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da je u ljudskom smislu presuda lideru radikala Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu podjednako značajna kao i presuda Radovanu Karadžiću, ali i da je u pravno-političkom smislu od manjeg značaja za Srbiju i Republiku Srpsku.

Haški tribunal zakazao je za 31. mart izricanje presude Šešelju, koji je njavio da neće dobrovoljno ići u Hag kako bi prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tom događaju.

Vučić je kazao i da Vlada Srbije osuđuje svaki zločin nezavisno od toga ko ga je počinio i da jedina u regionu sme to javno da uradi.

- Jedini mi ne pravimo razliku prema tome da li su zločin počinili pripadnici srpskog naroda ili je zločin počinjen nad Srbima. To pokazuje veličinu našeg naroda i ozbiljnost i odgovornost vlade - rekao je Vučić novinarima posle primopredaje borbenih vozila i čamca Žandarmeriji MUP-a Srbije, kojoj je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je naveo da ne želi da odgovara članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, jer, kako je rekao, vodi računa o Srbima u Republici Srpskoj i BiH, ali i o Bošnjacima, kako u Bosni tako i u Srbiji.

- Naš cilj je da očuvamo mir i stabilnost, a ako se svi zdušno zalažu za očuvanje Republike Srpske u okviru BiH, nemam nikakav problem i nemam potrebu da napadam nekog u regionu zarad sticanja političkih poena u izbornoj kampanji - rekao je Vučić.

Upitan kako danas, nakon presude Haškog tribunala Radovanu Karadžiću, gleda na vreme kada je kao visoki funkcioner Srpske radikalne stranke branio bivšeg predsednika Republike Srpske, Vučić je rekao da dok obavlja funkciju predsednika vlade nema pravo da govori o ličnim stavovima, kao i da je Vlada Srbije rekla sve što je imala o slučaju Karadžić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.