Tužilaštvo traži povratak Šešelja u pritvor

Izvor: Beta, 01.Dec.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži povratak Šešelja u pritvor

HAG, 1. decembra 2014. (Beta) - Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je u ponedeljak da raspravno veće vrati optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji.

U podnesku tužilaštvo konstatuje da je Šešelj svojim ponašanjem u Srbiji "potkopao" duh odluke o privremenom oslobadjanju koju je, na sopstvenu inicijativu, "iz humanitarnih razloga" donelo raspravno veće predsedavajućeg Žana Kloda Antonetija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<

Tužilaštvo stoga zahteva da ta odluka bude opozvana, da Šešelju bude naloženo da se vrati u Hag i da se, potom održi rasprava o njegovom zdravstenom stanju i uslovima pod kojim bi, eventualno, ponovo mogao biti privremeno oslobodjen.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović rekao je tim povodom da se Vojislav Šešelj neće dobrovoljno vratiti u Hag i da o daljim potezima treba pitati predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.