Tužilaštvo traži doživotnu robiju za Karadžića

Izvor: RTS, 26.Sep.2014, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži doživotnu robiju za Karadžića

Haško tužilaštvo zatražilo je doživotnu robiju za bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, ukoliko bude proglašen krivim za "znatan deo" optužbi koje mu se stavljaju na teret.

Tužioci su u pisanoj izjavi, u kojoj su sumirali svoje viđenje dosadašnjeg dela procesa, naveli da je Karadžić bio "nadmoćni politički i vojni lider bosanskih Srba i njihovih snaga tokom rata u Bosni i Hercegovini", prenosi Tanjug.

Završni podnesak tužioci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su predali u avgustu kao poverljiv dokument, a Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju danas je objavio njegov sadržaj, javio je AP.

Tužilaštvo i odbrana trebalo bi od ponedeljka da počnu da iznose završne reči.

Proces Karadžiću počeo je uvodnom rečju tužilaštva 26. maja 2009, ali je, usled opiranja optuženog, prvi svedok optužbe saslušan tek 13. aprila 2010.

Karadžić je optužen za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, koji je u sedam opština poprimio razmere genocida, terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje za taoce "plavih šlemova" UN, 1992-95.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tužilaštvo traži doživotni zatvor za Radovana Karadžića

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2014

Tužilaštvo Tribunala u Hagu zatražilo je danas doživotnu robiju za bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, ukoliko bude proglašen krivim za "znatan deo" optužbi koje mu se stavljaju na teret.Tužioci su u pisanoj izjavi u kojoj su sumirali svoje viđenje došadašnjeg dela procesa,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.