Tuđman dopustio neviđene zločine posle Oluje

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2011, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuđman dopustio neviđene zločine posle "Oluje"

Poslanik Istarskog demokratskog sabora Damir Kajin okrivio je za haške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču vlast prvog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, jer je dopustila da u Republici Srpskoj Krajini poslije akcije "Oluja" bude ubijeno 600 starih lica i zapaljeno 22.000 zgrada.

Kajin je na konferenciji za novinare rekao da je Krajina gorela mesecima posle 8. avgusta 1995. godine samo da se srpsko stanovništvo ne vrati, istakavši da za to >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nije kriv bivši predsednik Stjepan Mesić.

"Vlast Franje Tuđmana kriva je što je nakon "Oluje" likvidiralo 600 starica i staraca koji nikome nisu mogli nauditi, a taj zločin još nije procesuiran", poručio je Kajin.

On je napomenuo da je Hrvatska od 1997. godine do danas izdvojila 100 miliona dolara na odbrane generala, čiji je cilj bio da "pelješi" državni budžet, prenose hrvatski mediji.

Haški tribunal osudio je 15. aprila hrvatskog generala Antu Gotovinu na 24 godine zatvora, a generala Mladena Markača na 18 godina, za zločine nad Srbima u Krajini počinjene u toku i posle akcije "Oluja" 1995. godine. Ivan Čermak oslobođen je svih optužbi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.