Ten Hag: Imamo igrače koji mogu da zamene Martinesa

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 23:36

Ten Hag: Imamo igrače koji mogu da zamene Martinesa

Mančester junajted u nedelju od 17.30 očekuje teško gostovanje u Birmingemu.

Meč sa Aston Vilom ima veliki značaj u smislu borbe za pozicije koje vode u Ligu šampiona, a Junajted ima veliki zaostatak od osam bodova za ekipom Unaja Emerija.

Gostima sa Old Traforda biće još teže jer im se povredio najpouzdaniji defanzivac, Lisandro Martines, kog očekuje oed šest do osam nedelja pauze zbog povrede kolena.

"To je veliki udarac za nas, naravno. Liča >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se taman vratio, videli ste njegov doprinost timu kada je na terenu, osim tehničkih vrednosti, tu su i one mentalne. To je korak unazad za njega, on je razočaran, ali je veliki borac. Vratiće se jači i igraće do kraja sezone. Kao tim moramo da ga zamenimo, imamo igrače koji mogu da igraju na njegovoj poziciji", kaže Ten Hag dodajući da ne tom mestu može da igra i Luk Šo.

Jedna od tema poslednjih dana u Mančesteru je i najava moguće gradnje novog stadiona na mestu Old Traforda.

Ser Džim Retklif je rekao da bi to mogao biti "Vembli severa Engleske", a Ten Hag je rekao da to pokazuje visoka stremljenja kluba.

"Ako je to njegovo viđenje, onda mogu samo da kažem da to izražava ambiciju kluba, što je dobro. Nije na meni da pričam o pitanju stadiona i uslova. Moj posao je da tim funkcioniše, da ga vodim i da ga stvaram", jasan je Holanđanin.

Ohrabruje to što je Junajted na poslednje tri utakmice u prvenstvu u FA kupu postigao 11 golova.

"Igračima treba vremena. Posebno mladima. Pomenuli ste Rasmusa Hojlunda i Garnača, bilo im je potrebno vreme, ali i tim oko njih. Ta dva faktora nisu bila tu u prvom delu sezone. Morali smo mnogo da se prilagođavamo u smislu načina igre, tako da je bilo teško opsluživati ofanzivni deo tima. Kada je tako, može da se desi da vidimo brz napredak i to se i desilo. Od početka sam bio uveren da oni imaju potencijal. Sada je samo na tome da nastave tako i da i dalje budu gladni golova", dodao je trener Junajteda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.