Svi pozvani u Hag su u statusu osumnjičenih

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svi pozvani u Hag su u statusu osumnjičenih"

Prištinski advokat Toma Gaši izjavio je da je Specijalni sud pozvao na saslušanje više osoba, bivših pripadnika tzv. OVK.

On je rekao i da su neka od tih imena objavljena, a da neka nisu, ali da su svi oni pozvani u statusu osumnjičenih.

Gaši je za Zeri onlajn rekao da svi do sada pozvani, čija imena su objavljena, pozvani kao osumnjičeni za zločine počinjene nad Srbima tokom proteklog rata.

"Svi koji su pozvani u Hag, iako to ne kažu, su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozvani u svojstvu osumnjičenih, a ne svedoka, a nakon njihovih izjava Tužilaštvo može tražiti da budu uhapšeni”, naveo je Gaši.

Dodao je da svi oni dobro znaju u kom svojstvu su pozvani i kakava su njihova prava.

“Tužilaštvo je u pozivima poslalo i pisma u kojima se traži određena dokumentacija”, rekao je Gaši.

Gaši smatra da će ova godina biti godina Specijalnog suda.

Svi pozvani će biti saslušani u Hagu, a ne na Kosovu, precizirao je Gaši.

Ranije je obelodanjeno da su pozive dobili bivši komandanti i pripadnici tzv. OVK Rustem Mustafa, Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Sami Ljuštaku, Remzi Šalja, Saft Šalja…
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.