Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanišić u bolnici, razdvajanje suđenja Frenkiju Simatoviću?

HAG - Sudsko veće Haškog tribunala u postupku protiv Jovice Stanišića i Franka Simatovića-Frenkija razmatra mogućnost razdvajanja suđenja optuženima zato što započeti objedinjeni proces ne napreduje zbog Stanišićeve bolesti. Bivši načelnik SDB Srbije, Stanišić i njegov nekadašnji pomoćnik i prvi komandant "crvenih beretki" Simatović optuženi su za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH 1991-95.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Veće predsedavajućeg Patrika Robinsona danas je dobilo obaveštenje od lekara u sudskom pritvoru da je Stanišić u pritvorskoj bolnici na lečenju od hroničnog oboljenja organa za varenje.

Lekari su, kao i prošle nedelje, naznačili da Stanišić i dalje gubi krv "probavnim putem" usled napada ulceralnog kolitisa i da je slab i nesposoban da učestvuje u procesu ili da ga prati.

Nastavak suđenja odložen je stoga za sledeću nedelju, a sudsko veće je pozvalo strane u postupku da se izjasne o eventualnom razdvajanju procesa protiv Stanišića i Simatovića.

Stanišićeva odbrana i tužioci složili su se da bi tom rešenju trebalo pribeći samo u slučaju krajnje nužde, a Simatovićev branilac Zoran Jovanović se usprotivio razdvajanju suđenja.

Prema nalazima lekara, Stanišić je u dubokoj depresiji sa psihotičnim obeležjima, a pored ulceralnog kolitisa, pati i od kamena u bubregu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.