Spekulacije otežavaju hapšenje Hadžića

Izvor: RTS, 18.Jul.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spekulacije otežavaju hapšenje Hadžića

Neproverene informacije da je uhapšen haški optuženik Goran Hadžić predstavljaju direktnu smetnju njegovom hapšenju, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da "neproverene" informacije da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uhapšen Goran Hadžić predstavljaju "direktnu smetnju" hapšenju haškog optuženika.

"Ovakve neproverene i nepotvrđene informacije predstavljaju direktnu smetnju i opstrukciju napora da se uhapsi Goran Hadžić", rekao je Dačić posle sastanka sa ministrom javne bezbednosti Izraela Jicakom Aharonovicem u Palati Srbija.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović i zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić ranije su demantovali hapšenje Gorana Hadžića.

Dačić je takođe ocenio da ovakve informacije šaljku Hadžićevim pomagačima poruku da on "uskoro" može da bude uhapšen.

"Slanje ovakvih informacija predstavlja poruku onima koji ga skrivaju da Hadžić može biti uskoro uhapšen", naveo je Dačić.

Ministar policije je medijima poručio da prilikom objavljivanja ovakvih informacija imaju u vidu državne i nacionalne interese, a ne samo brzinu kojom se informacija objavljuje.

Ministar unutrašnjih poslova je ponovio da je Srbija rešena da završi saradnju s Haškim tribunalom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.