Izvor: Beta, 06.Dec.2010, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće godine presude Gotovini, Perišiću i Haradinaju

HAG, 6. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson najavio je u ponedeljak u izveštaju Savetu bezbednosti UN da će iduće godine Tribunal izreći presude na sudjenjima Vlastimiru Djordjeviću, Antu Gotovini, Momčilu Perišiću i Ramušu Haradinaju.

Preostalih pet procesa biće, kako je rekao Robinson, završeno prvostepenim presudama tokom 2012. godine, izuzev sudjenja Radovanu Karadžiću čije se okončanje očekuje "do kraja 2013".

Predsednik Tribunala naznačio je, medjutim, da su svi navedeni termini orijentacioni, zato što na procese utiču brojni činioci nad kojima sud nema neposrednu kontrolu.

Podsećajući da su dvojica optuženih - Ratko Mladić i Goran Hadžić - još na slobodi, sudija Robinson pozvao je članice UN, a naročito zemlje bivše Jugoslavije, da učine sve što mogu da begunci budu uhapšeni.


Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Presude Đorđeviću, Gotovini, Perisiću i Haradinaju 2011.

Izvor: Blic, 06.Dec.2010

NJUJORK - Predsednik Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Patrik Robinson izjavio je danas u Njujorku da će suđenja generalima Vlastimiru Đorđeviću, Anti Gotovini i saradnicima, Momčilu Perišiću, kao i delimično ponovno suđenje Ramušu Haradinaju biti završena 2011. godine...Pet...

Nastavak na Blic...

I Robinson podneo izveštaj UN

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 09:30

Njujork -- Nakon glavnog tužioca izveštaj SB podneo i predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson. On je pozvao zemlje UN i bivše Jugoslavije da čine sve i uhapse begunce...Robinson je rekao da se u 2011. očekuje izricanje presuda Vlastimiru Đorđeviću, Antu Gotovini, Momčilu Perišiću i Ramušu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.