Šešelj bio klinički mrtav, ugrađuju mu pejsmeker

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jan.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj bio klinički mrtav, ugrađuju mu pejsmeker

Tvoj portal  Lider SRS javio se porodici iz nepoznate bolnice. Jadranka Šešelj: Rekao mi je da su mu uradili koronografiju. Govori tiho. Idem da ga vidim i pored zabrane. Hag: Stanje stabilno.



Jadranka Šešelj, supruga lidera radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja navodi da je od Vojislava saznala da je hospitalizovan nakon što je izgubio svest i da mu je u petak život visio o koncu dok ga lekari nisu povratili
"Vojino stanje bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << je jako kritično. Bio je bez svesti, zbog čega su ga i odveli u bolnicu. Bio je bukvalno na ivici života i smrti, ali su lekari uspeli da ga izvuku, pa je sada malo bolje", rekla nam je Jadranka, i dodala da lekari razmatraju mogućnost da mu se ugradi pejsmejker.
Šešelju su, kako kaže, uradili koronarografiju, odnosno snimanje arterija srca putem katetera kroz preponsku arteriju.
Ona ističe da niko u Tribunalu nije našao za shodno da joj javi zbog čega je Šešelj završio u bolnici. Ljuta je zbog toga što joj je poručeno da odustane od puta u Hag, ali se nada da će danas uspeti da vidi supruga.
"Ostaće u bolnici. Govorio je tiho i prilično iznemoglo, što je sasvim neuobičajeno za njega" rekla je Jadranka. "Sada barem znam šta je sa njim. Bio je prilično iznenađen kada sam mu rekla da sam još u Beogradu i da su mi otkazali posetu Hagu. Zato ću u ponedeljak pokušati da odem i da ga vidim."

U međuvremenu, Haški tribunal je saopštio da je Šešeljevo stanje "stabilno, i da trenutno nema nikakvih naznaka da mu je život ugrožen". Međunarodni standardi nalažu da, kako je navedeno, informacije o zdravlju budu poverljive.
Vest da joj je muž prebačen iz pritvorske jedinice u bolnicu, Jadranka Šešelj dobila je u petak uveče iz sekretarijata Tribunala.
"Kada sam upitala zbog čega i šta se dogodilo, nisam dobila odgovor", kaže supruga lidera SRS. "Zvali smo bolnice, sve redom, ali ništa nismo uspeli da saznamo. Sledećeg dana su me ponovo pozvali, jer su znali da sam zakazala posetu ove nedelje, i preporučili da ne dolazim."
Jedinu "vest", ali ne mnogo jasniju, kako kaže, dobila je od srpskog konzula u Hagu. Njemu je, naime, oficir Sekretarijata rekao da će Šešelj "najverovatnije biti prebačen u drugu ustanovu".
"Gde, kada, zbog čega, ništa ne znam", uznemireno govori Jadranka. "Konzul mi je rekao da je podneo zahtev da mu se omogući da se javi porodici ili bar pravnim savetnicima. Ostaje nam samo da čekamo."
Krasić: Šešelj bio klinički mrtav


Kada je u petak primljen u bolnicu, Šešelj je bio u kliničkoj smrti, tvrdi član SRS Zoran Krasić. On smatra da u Haškom tribunalu namerno zapostavlja Šešeljevo zdravstveno stanje i da je to ravno pokušaju ubistva.
Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešlja Zoran Krasić izjavio je danas da je lider Srpske radikalne stranke, kada je u petak primljen u bolnicu, bio praktično "klinički mrtav".
Krasić je na konferenciji za štampu rekao da je Šešelj 6. januara, primljen u bolnicu Lajden u Hagu i da tada nije bio pri svesti, a da mu je čitavo telo bilo modro.
On je istakao da su lekari u toj bolnici Šešelju iz pluća izvadili nekoliko litara tečnosti, te da je, prema medicinskom tumačenju tih činjenica, "došlo do srčanog i plućnog zastoja i da je Šešelj praktično bio u kliničkoj smrti".
Lider radikala se po prijemu u bolnicu osećao slabo, imao je aritmiju i tahikardiju, dodao je Krasić.
Prema njegovim rečima, sve to upućuje da se u Haškom tribunalu namerno zapostavlja zdravstveno stanje Vojislava Šešelja, što je, kako je istakao, ravno pokušaju ubistva.
Krasić kaže da Šešelj ne bi ni bio prebačen u bolnicu da je u pritvorskoj jedinici u Hagu bio lečen na adekvatan način.
Iako iz Tribunala stalno poručuju kako je Šešelj odbijao da se podaci o njegovom zdravstvenom stanju objavljuju u javnosti, "on je u sudnici hiljadu puta rekao i izdiktirao da se u javnosti objave podaci o njegovom zdravstvenom stanju", rekao je Krasić.
Prema njegovim rečima, i supruzi Vojislava Šešelja Jadranki nije dopušteno da ga poseti, iako je to već ranije bilo odobreno.
Ona je danas otputovala u Hag, istakao je Krasić i dodao da se bez pravog informisanja porodice i ostalih zainteresovanih u Srbiji "ne zna šta se njemu radi i čemu je izložen".
Prema Krasićevim rečima, Šešelj u Hagu vodi borbu kako bi se izborio za pravdu, svoj život i protiv zlih medija koji šire dezinformacije.

hagzoran krasicVojislav Šešeljklinički mrtavpejsmeker
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.