Policija pretresla stan Darka Mladića, Ratkovog sina

Izvor: Politika, 31.Jan.2011, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pretresla stan Darka Mladića, Ratkovog sina

Policija je u ponedeljak, po nalogu Tužilaštva za ratne zločina, pretresla stan Darka Mladića, sina haškog optuženika Ratka Mladića, na Vidikovačkom vencu 83 u Beogradu.

Pretres je trajao oko pet sati, a cilj je bilo pronalaženje dokaza i materijala koji bi ukazali na to gde se skriva Ratko Mladić, jedan od dva preostala haška optuženika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << navodi tužilaštvo. Iz stana je odnet jedan hard disk.

Pretres je počeo  oko 7.30 časova kada su tri blindirana džipa bez tablica pristigla ispred zgrade u Vidikovačkom vencu broj 83. Osmorica pripadnika Kriminalističke policije u civilu ušla su u stan na osmom spratu u kojem su se, u tom trenutku, nalazili Darko Mladić, njegova supruga i dvoje dece. Supruga je ubrzo odvela decu u školu i vrtić, a Darko je ostao u stanu da prisustvuje petom po redu pretresu.

– Pripadnici kriminalističke policije pregledali su rokovnike, slike i druge predmete koji su ih interesovali, ali nisu ništa našli. Poneli su samo hard disk, na kojem su dečje igrice, jer nisu mogli da ga do kraja pregledaju – rekao je, nakon pretresa, advokat porodice Mladić, Milomir Šaljić.

Tokom pretresa, pripadnici SAJ-a u uniformama sa prekrivenim licima, obezbeđivali su ulaz zgrade i puštali unutra samo stanare.

D. T.

objavljeno: 31.01.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.