PS:Sramna odluka Merona da imenuje branioca Haradinaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS:Sramna odluka Merona da imenuje branioca Haradinaja

Pokret socijalista ocenio je danas da je poslednja odluka predsednika Haškog tribunala Teodora Merona, da bivšeg branioca Ramuša Haradinaja, britanskog advokata Bena Emersona, imenuje za jednog od petoro sudija koji će odlučivati o žalbi tužilaštva na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju, apsolutno sramna i da predstavlja "još jedan dokaz haške pristrasnosti".

"Sudija Teodor Meron je više puta svojim odlukama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obesmišljavao rad Haškog tribunala, a naročito 2012. godine predsedavajući žalbenim većem koje je donelo oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, tako da nas ovakva sramna i pristrasna odluka nije mnogo iznenadila", navodi PS u saopštenju.

Ta stranka, takođe, pita Merona da li će u žalbeno veće bilo kog postupka protiv nekog hrvatskog, bošnjačkog ili albanskog optuženika imenovati bar jednog od branilaca Radovana Karadžića ili Ratka Mladića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PS: Sramna odluka Merona da imenuje branioca Haradinaja

Izvor: RTS, 10.Maj.2016

. Pokret socijalista ocenio je da je poslednja odluka predsednika Haškog tribunala Teodora Merona, da bivšeg branioca Ramuša Haradinaja, britanskog advokata Bena Emersona, imenuje za jednog od petoro sudija koji će odlučivati o žalbi tužilaštva na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.