Odbačeni zahtevi odbrane Gotovine, Čermaka i Markača

Izvor: RTS, 03.Apr.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačeni zahtevi odbrane Gotovine, Čermaka i Markača

Haški tribunal odbio zahteve advokata hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, koji su tražili odbacivanje svih tačaka optužnice za zločine u Oluji. Sudsko veće ocenilo da je Tužilaštvo izvelo dovoljno dokaza za nastavak procesa.

Raspravno veće Haškog tribunala odbacilo je zahteve odbrane hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača za odbacivanje svih tačaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optužnice koja ih tereti za zločine počinjene tokom i posle akcije Oluja 1995. godine

Sudsko veće je ocenilo da je tužilaštvo izvelo dovoljno dokaza za nastavak procesa.

Odbrana hrvatskog generala Ante Gotovine zatražila je 19. marta od Haškog tribunala da Gotovinu oslobodi, tvrdeći da u nedavno okončanom dokaznom postupku tužioci nisu dokazali da je on kriv za progon Srba iz Kninske krajine i druge zločine tokom i nakon operacije Oluja u leto 1995.

Iste zahteve podnela je i odbrana suoptuženih Čermaka i Markača.

Tužioci Haškog tribunala zatražili su od sudskog veća da ne prihvati te zahteve, tvrdeći da je dokazana krivica hrvatskih generala za progon Srba iz Kninske krajine 1995. godine.

Suđenje Gotovini i suoptuženima trebalo bi da bude nastavljeno 28. maja izvođenjem dokaza odbrane.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.