Ne kajem se zbog reči oko Đinđića

Izvor: B92, 13.Nov.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne kajem se zbog reči oko Đinđića"

Ideja velike Srbije ostaje ideja vodilja SRS, a ja se neću dobrovoljno vratiti u Hag, poručio lider radikala i haški optuženik Vojislav Šešelj.

Šešelj je juče stigao u Srbiju nakon nepunih 12 godina provedenih u pritvoru Haškog tribunala, koji ga je pustio na privremenu slobodu zbog zdravstvenog stanja.

Lider SRS je poručio da će ispred zdravlja staviti politički obračun >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s protivnicima, a na prvoj konferenciji za novinare od povratka rekao je da će mobilisati članstvo SRS i razgovarati s patriotskim snagama.

"Još će se videti ko su zaista patriotske snage. Pozivam sve koji su otišli da se vrate u stranku, dobrodošli su svi osim onih koji su otimali mandate SRS i ogrezli u kriminalu", rekao je Šešelj.

Zoran Živković, premijer nakon ubistva Đinđića, i Žarko Korać, predsednik Komisije za ispitivanje sistema obezbeđenja ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića govoriće o Šešeljevoj ulozi u ubistvu Đinđića u vestima u 20h na TV B92.

Šešelj je podvukao da se od "ideje velike Srbije ne odustaje, jer je to smisao SRS".

"Ideja je da se sprovodi svim miroljubivim sredstvima", rekao je Šešelj.

Lider SRS je naveo da je situacija u zemlji teška, kao i da bi eventualni ulazak Srbije u EU bio propast, jer za "nas tamo nema mesta".

Šešelj je na pitanje o ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću rekao "Ko se još njega seća?," i naveo da se ne kaje što se radovao vesti o njegovom ubistvu.

"Srpski narod se oslobodio mafijaša i izdajnika. Zašto bih se sada zbog toga kajao? Ja sam saslušan zbog izjava oko krvoprolića, ali nisam slutio to što se Đinđiću desilo. Očekivao sam da će biti više krvoprolića i dobro je što ga nije bilo", rekao je Šešelj.

Govoreći o svom zdravstvenom stanju, Šešelj je naveo da ima dve metastaze na jetri koje, po njegovim saznanjima, mogu da budu operisane.

"Znate li kako zovem te dve metastaze? - Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić", kazao je predsednik SRS.

Na pitanje o osveti premijeru i predsedniku Srbije, on je odgovorio:

"Rekao sam 'osvetiću se'. Ako ne stignem da se osvetim ja, to će se preneti na pokolenja. Moje osvetničko raspoloženje odnosilo se na Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića i oni su znali da se ne šalim", rekao je Šešelj.

On je, međutim, dodao da je tako mislio u trenutku kada je bilo reči o davanju garancija za njegovo puštanje na slobodu, ali da više nema potrebe za tim.

"Pošto je moja pretnja uspela, nema osvetoljubivosti", zaključio je Šešelj.

Prema njegovim rečima, Hag je dodao novu argumentaciju, a to je zahtev da prihvati garancije premijera Vučića, jer su znali "da to ni mrtav ne bi učinio".

"Hagu je dozlogrdilo da me drže tamo i učinili su ustupak Vučiću da odlože moj dolazak dok ne prođe poseta albanskog premijera Edija Rame", rekao je Šešelj.

On je rekao da se ne vraća tamo dobrovoljno i da ako treba, moraju da ga uhapse Vučić i Nikolić.

"To bi bio paradoks, da me isporuče oni koji su bili moji najbliži saradnici i saučesnici u ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti. Da li mislite da bih ja takvu priliku propustio", rekao je Šešelj

Premijer Vučić nije želeo da komentariše Šešeljeve izjave i, kao prethodnih dana, rekao je samo da mu "želi dobro zdravlje".
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šešelj: Miroljubivim sredstvima do Velike Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2014

BEOGRAD - Nema mog dobrovoljnog povratka u Hag, rekao je lider SRS i haški optuženik Vojislav Šešelj na svojoj prvoj konferenciji za novinare od povratka u Srbiju...Šešelj je juče sletio u Beograd nakon nepunih 12 godina provedenih u pritvoru Haškog tribunala, koji ga je pustio zbog zdravstvenog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.