Ljubljansko Delo: Nema više čekanja na Hag

Izvor: Beta, 23.Jul.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubljansko Delo: Nema više čekanja na Hag

LJUBLJANA, 23.jula 2010. (Beta) - Slovenački dnevnik Delo povodom presude Medjunarodnog suda pravde o Kosovu piše da će srpska politika pre ili kasnije morati da se pomiri da je Kosovo tom presudom steklo punovažnu legitimnost.

"Iako u prvim reagovanjima srpski političari jednoglasno tvrde da uprkos odluci MSP-a u Hagu Beograd nikada neće priznati Kosovo, tek sada je srpska vladajuća nomenklatura dobila mogućnost za korak napred," piše Delo.

List nastavlja da "Beogradu sada ne preostaje ništa drugo nego da se pre ili kasnije pomiri s tim da je Kosovo odlukom MSP-a u Hagu steklo punovažnu medjunarodnu legitimnost", a to "više nije moguće promeniti."

Odluka MSP-a je prema Delu "jedan od poslednjih velikih istorijskih poteza koji na svojevrstan način zaokružuje raspad bivše Jugoslavije", kaže list i dodaje da je time "i poslednje veliko sporno pitanje na Balkanu dobilo svoj epilog, koji se može nadgraditi isključivo medjusobnim pregovorima i sporazumevanjem."


Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodne reakcije na presudu MSP o Kosovu

Izvor: Southeast European Times, 24.Jul.2010, 00:06

23/07/2010..HAG, Holandija -- Većina zapadnih zemalja reagovala je na savetodavnu odluku Međunarodnog suda pravde u četvrtak (22. jula) kojom je podržana legalnost deklaracije o nezavisnosti Kosova od Srbije iz 2008. godine. Sud je presudio da ta deklaracija nije bila u suprotnosti sa međunarodnim...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.