Ljajić: Učinjeni značajni pomaci u saradnji sa Hagom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2010, 04:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Učinjeni značajni pomaci u saradnji sa Hagom

NOVI SAD -

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je Srbija učinila mnogo da poboljša saradnju s Haškim tribunalom i da je dato praktično sve što je traženo od dokumentacije.

"Ako to nisu dokazi da smo potpuno spremni i otvoreni za svaki vid saradnje, ne znam šta još da uradimo. Jedino da odemo u Hag, da se tamo zatvorimo i kažemo: Evo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mi ćemo biti ovde dok Mladić ne bude uhapšen", rekao je Ljajić za novosadski Dnevnik.

Čini se sve

Prema njegovim rečima, nesporna je činjenica da su napravljeni značajni pomaci u saradnji sa Haškim tribunalom u svim stručnim segmentima, dok se na operativnom planu čini sve da se dođe do traga koji vodi do haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

"Zaista ništa ne znam o navodnom zastoju u operativnoj saradnji o kojem tužilac (Serž Bramerc) govori, jer nam o tome šta to, navodno, nismo učinili ili šta smo pogrešno učinili u operativnim potragama za optuženicima, niko od ljudi iz Tribunala s kojima smo svakodnevno u kontaktu ništa do sada nije rekao", kazao je Ljajić.

Biće pikantnih detalja

Govoreći o potrazi za Ratkom Mladićem, predsednik Nacionalnog saveta je rekao da je problem u tome što ne može da se govori o operativnim aktivnostima jer bi to značilo da se sa javnošću deli nešto što je najviši stepen državne tajne.

"S druge strane, i Bramercu i drugim ljudima iz Tribunala sigurno se mnogo više veruje nego nama zbog nekih stvari koje su se dešavale u prošlosti, iako su oni veoma dobro upoznati sa svim našim potezima. Stoga nam ostaje samo da nastavimo da radimo kako bi se Mladić i Hadžić što pre našli u Hagu", kazao je Ljajić.

Na pitanje kako je moguće da se za toliko godina službe bezbednosti nisu približile Mladiću, Ljajić je odgovorio da će nakon njegovog hapšenja moći da se govori o svemu što je pratilo "slučaj Mladić" i da će biti "veoma zanimljivih i pikantnih detalja".
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.