Krajišnik: Zašto doček, ja sam ratni zločinac?

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2013, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajišnik: Zašto doček, ja sam ratni zločinac?

Haški kažnjenik, a nekada visoki zvaničnik Repubike Srpske (RS) i BiH, Momčilo Krajišnik (68) stigao je u petak posle podne avionom Vlade RS na banjalučki aerodrom, odakle će vladinim helikopterom na Pale.

Momčilo Krajišnik

Uhapšen 2000. godine, Krajišnik je pušten na slododu pošto je u britanskom zatvoru izdržao dve trećine kazne od 20 godina zatvora.

Na tu kaznu ga je 2006. godine osudio Tribunal u Hagu zbog ratnih zločina nad nesrpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stanovništvom tokom rata u BiH: istrebljenja, ubistava, progona na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, deportacije i nečovečnog postupanje, i zbog zločina protiv čovečnosti.

Krajišnik je rekao da će se na Palama obratiti okupljenim građanima, javnosti RS i BiH, a dodao je da ne zna zašto će mu tamo biti priređen svečani doček.

"Ja ne znam zašto je doček organizovan, ja sam, ipak, ratni zločinac", kazao je Krajišnik novinarima, dodavši da tek u revizionom postupku treba da dokaže da to nije.

"Sve što se danas dešava, kao da sanjam, kao da sam došao sa onog sveta", rekao je Krajišnik novinarima.

Upitan šta će dalje, rekao je da želi da se bavi "svojim privatnim poslom".
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Krajišnik: Što doček, ja sam ratni zločinac

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2013

Haški kažnjenik, a nekada visoki zvaničnik Repubike Srpske (RS) i BiH, Momčilo Krajišnik (68) stigao je u petak posle podne avionom Vlade RS na banjalučki aerodrom, odakle će vladinim helikopterom na Pale...Momčilo Krajišnik..Uhapšen 2000. godine, Krajišnik je pušten na slododu pošto je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.