Karadžić osporava odluku o braniocu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2009, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić osporava odluku o braniocu

Haški optuženik Radovan Karadžić osporiće odluku suda o imenovanju branioca na suđenju, u kome se bivši lider Srba u Bosni i Hercegovini (BiH) brani sam, najavio je u četvrtak njegov pravni savetnik.

"Karadžić će uložiti podnesak kojim će osporiti imenovanje Ričarda Harvija za branitelja na suđenju i zatražiti poništenje tog čina", rekao je Karadžićev pravni savetnik Piter Robinson, dodajući da će to optuženi uraditi u petak, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Sudije Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju su prošlog meseca imenovale britanskog advokata Harvija za Karadžićevog pravnog savetnika pošto je on bojkotovao tri saslušanja uz obrazloženje da njegova odbrana nije spremna.

Karadžić, prema odluci suda, može da nastavi da sam sebe u odbrani zastupa, ali će morati da sarađuje sa postavljenim braniocem. Ako nastavi da bojkotuje suđenje, Karadžić će izgubiti pravo da se sam brani već će to u potpunosti preuzeti imenovani branilac.

Sudsko veće je odredilo da nastavak suđenja Karadžiću bude 1. marta 2010. Suđenje Karadžiću počelo je 27. oktobra uvodnom rečju tužilaštva, ali je prekinuto 5. novembra pošto je optuženi odbio da učestvuje u suđenju dok ne bude spreman da iznese odbranu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.