Karadžić: Izjave svedoka državna tajna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2009, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Izjave svedoka državna tajna

HAG - Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić ponovio je danas pred Haškim Tribunalom tvrdnju da je Srbija proglasila državnom tajnom izjave sedmorice svedoka o navodnom sporazumu kojim mu je američki izaslanik Ričard Holbruk garantovao imunitet od tog suda.

Kako prenosi radio Slobodna Evropa, Karadžić je tokom rasprave ponavljao da zbog toga ima problema u pribavljanju izjava tih svedoka i najavio da će od Srbije tražiti da ukloni oznaku poverljivosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Karadžić je ranije najavio da će tvrdnju da mu je Holbrok garantovao imunitet iskoristiti kao osnovu za zahtev za odbacivanje optužnice.

Karadžić se tereti za genocid, progon, istrebljenje, ubistva, deportacije, nehumana dela, teror nad civilnimstanovništvom, nezakonite napade na civile i uzimanje međunarodnih talaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazumu s Holbrukom državna tajna u Srbiji

Izvor: Mondo, 20.Feb.2009

Optuženi Radovan Karadžić tvrdio je pred Haškim tribunalom da je Srbija proglasila državnom tajnom izjave sedmorice svedoka o navodnom sporazumu kojim mu je američki izaslanik Ričard Holbruk garantovao imunitet od Tribunala.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.