Holandija ratifikovala Lisabonski sporazum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija ratifikovala Lisabonski sporazum

HAG - Holandija je danas ratifikovala Lisabonski sporazum.Gornji dom holandskog parlamenta je odobrio sporazum, mesec dana nakon što su poslanici donjeg doma većinom glasali za ratifikaciju.

Holandija je 21. članica Evropske unije koja je odobrila sporazum. Svih 27 članica moraju da ratifikuju sporazum da bi stupio na snagu.

Kako podsećaju agencije, budućnost sporazuma je dovedena u pitanje kada ga je Irska odbacila na referendumu 12. jula.

Lisabonski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporazum je dogovoren nakon što su glasači u Francuskoj i Holandiji 2005.godine na referendomu odbacili Evropski ustav . Holandska vlada je odlučila u septembru da novi dokument ne bude predmet referenduma.

Holandska vlada je pozdravila glasanje u parlamentu, a predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo je takođe pozdravio ovaj čin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.