Hag zabranio posete lekara generalu Ratku Mladiću

Izvor: Vostok.rs, 13.Nov.2017, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag zabranio posete lekara generalu Ratku Mladiću

Glavni lekar u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala Pol Falke zabranio je posete lekara generalu Ratku Mladiću do izricanja presude, saopštio je generalov sin Darko Mladić.

"Sekretar Tribunala nas je usmeno obavestio da je glavni lekar u pritvorskoj jedinici Pol Falke zabranio posete lekara Mladiću, jer bi one mogle ugroziti i oštetiti njegovo zdravlje", rekao je Darko Mladić.

On je naveo da je odbrana u međuvremenu dobila podnesak tog lekara, odnosno njegov javni deo, jer, kako je istakao, postoji i tajni dio podneska, koji Tribunal nije dao ni odbrani ni generalu Mladiću.

"Postoji tajni dio njegovog mišljenja, koji se drži u tajnosti i od odbrane i od generala Mladića, što ne bi smelo po pravilu 31", rekao je Darko Mladić.

On je poručio da će se odbrana žaliti na ovu odluku Tribunalu i naveo da se razmatra da li će žalbu uputiti i nekoj organizaciji za zaštitu ljudskih prava.

"Mi smo tek sad dobili dokumenta i analiziramo ih, a sutra ćemo, ako ne i večeras pisati žalbu. O tome će odlučiti advokati", rekao je Darko Mladić.

Advokati generala Mladića su prošle sedmice tražili od Tribunala da pokrene postupak protiv Falkea za nepoštovanje suda, tvrdeći da opstruiše posetu srpskih lekara generalu Mladiću u pritvorskoj jedinici.

Mladićeva porodica i odbrana ističu da je on pretrpio više moždanih udara, ali da to haški lekari kriju i da mu je zdravlje ozbiljno ugroženo.

Presuda u postupku koji Haški tribunal vodi protiv generala Ratka Mladića trebalo bi da bude izrečena 22. novembra.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lekari Tribunala protiv posete srpskih doktora Mladiću pre izricanja presude

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2017, 11:57

Lekari i Sekretarijat Haškog tribunala protive se poseti lekara iz Srbije Ratku Mladiću u sudskom pritvoru, pre no što mu 22. novembra bude izrečena presuda, saopšteno je danas iz Haga...Lekari smatraju da bi takva poseta, pre izricanje presude, "mogla ugroziti zdravlje" Mladića, optuženog za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.