Hag pokazao da je politički sud

Izvor: B92, 11.Jul.2013, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hag pokazao da je politički sud"

Banjaluka -- Odluka Žalbenog veća Haškog tribunala da se Radovanu Karadžiću sudi za genocid u sedam opština u BiH pokazuje da je Tribunal politički sud, kaže Milorad Dodik.

Predsednik Republike Srpske dodaje da su to ranije potvrdili i neki njegovi članovi.

"Ne treba ništa da iznenađuje od onih koji imaju političke naloge za takve stvari", rekao je Dodik.

Predsednik RS je naveo da ovakva odluka Žalbenog veća govori o dignitetu haškog suda "koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u jednom procesu deo optužnice odbaci, a u drugom tu istu optužbu vrati".

"Videli smo razne nelogičnosti, kao što su oslobađanja nakon prvostepene osude od 25 godina", podsetio je Dodik i zaključio da je iluzorno bilo šta govoriti o Haškom sudu, preneli su banjalučki mediji.

Žalbeno veće Haškog tribunala ukinulo je oslobađajuću presudu bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću po tački 1. optužnice koja ga tereti za genocid u sedam opština BiH.

Pretresno veće tribunala prošle godine je uvažilo Karadžićev zahtev da se zbog nedostatka dokaza deo optužnice odbaci.

Radi se o opštinama Bratunac, Foča, Ključ, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica i Zvornik.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.