Hag odbacio zahtev BiH za reviziju presude protiv Srbije

Izvor: Prva.rs, 09.Mar.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag odbacio zahtev BiH za reviziju presude protiv Srbije

Kako je javio EuroBlic, u obrazloženju se navodi da je razlog taj što nije bilo saglasnosti tri člana Predsedništva BiH prilikom Softićevog imenovanja da bude na čelu revizije.
Istovremeno, uskraćivanje prava Softiću da govori u ime BiH pred Međunarodnim sudom pravde verovatno znači da će Sud odbaciti i sam zahtev za reviziju presude, budući da je je prihvatanje agenta preduslov za eventualni sudski proces.
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i ministar spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << poslova BiH Igor Crnadak održaće konferenciju za novinare danas u 16 sati, u Ivanićevom kabinetu u Banjaluci.
Pretpostavlja se da će jedna od tema na konferenciji biti odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu.
Izvor: blic, rts
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.