Hag: Stanišić i Simatović do decembra ponovo na suđenju

Izvor: B92, 23.Maj.2016, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Stanišić i Simatović do decembra ponovo na suđenju

Hag -- Ponovljeno suđenje bivšim šefovima Službe državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću moglo bi da počne najranije u decembru ove godine.

To je zaključeno na statusnoj konferenciji u Hagu.

Sudsko veće kojim predsedava sudija Barton Hol, predložilo je da suđenje bude formalno otvoreno u decembru, a da dokazni postupak započne u februaru iduće godine.

Tome su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usprotivili branioci Stanišića i Simatovića, zatraživši da suđenje počne u aprilu ili maju iduće godine, kako bi odbrana imala dovoljno vremena da se pripremi.

Stanišić i Simatović su optuženi za ratne zlocine nad Bošnjacima i Hrvatima u Hrvatskoj i BiH.

Uhapšeni su 2003. godine, a posle prvog suđenja Tribunal ih je 2013. oslobodio krivice po svih pet tačaka optužnice.

Žalbeno veće Haškog tribunala je 15. decembra prošle godine poništilo prvostepenu oslobađajuću presudu i naložilo ponovno suđenje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HAG: Ponovljeno suđenje Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću najranije u decembru ove godine

Izvor: Kurir, 23.Maj.2016

...HAG - Ponovljeno suđenje bivšim šefovima Službe državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću moglo bi da počne najranije u decembru ove godine, zaključeno je danas na statusnoj konferenciji u Hagu..Sudsko veće kojim predsedava sudija Barton Hol, predložilo je da suđenje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.