HAG: Podaci o Šešeljevom zdravlju su poverljivi

Izvor: Kurir, 12.Dec.2013, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAG: Podaci o Šešeljevom zdravlju su poverljivi

Prema navodima nekih srpskih medija, lider radikala je oboleo od raka debelog creva

Informacije o zdravlju predsednika SRS Vojislava Šešelja su poverljive i ne mogu biti objavljene bez njegovog pristanka, saopštio je Haški tribunal. Prema navodima nekih srpskih medija, Šešelj oboleo od raka debelog creva.

Haški tribunal nije ni potvrdio, niti negirao tvrdnje medija u Srbiji o pogoršanom zdravstvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stanju optuženog Vojislava Šešelja. U odgovoru na pitanje o napisima u štampi u Srbiji da je Šešelj oboleo od raka debelog creva, informativna služba Tribunala je odgovorila da su "informacije o zdravlju optuženih poverljive i ne mogu biti objavljene bez pristanka optuženog". To je uobičajeni odgovor suda na pitanja o zdravlju optuženih u pritvoru u Sheveningenu.

Prema navodima medijima u Beogradu, Šešelj je zabranio i članovima rukovodstva Srpske radikalne stranke da javno govore o njegovom zdravstvenom stanju.

Lider radikala u pritvoru Tribunala očekuje presudu po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93. godine. U pritvoru, gde je od 24. februara 2003. godine, kada se dobrovoljno predao odmah posle objavljivanja optužnice. Šešelj je imao srčanih tegoba, a žalio se i na loše rezultate analize rada jetre, sugerišući da ga neko truje.

Početkom januara prošle godine, Šešelju je pozlilo u ćeliji i hitno je bio prebačen u bolnicu. Posle šest dana ugrađen mu je unutrašnji defibrilator koji uređuje srčani ritam.Više puta u sudnici Šešelj je rekao da ima aritmiju i tahikardiju, i tvrdio da pogoršanje njegovog zdravlja "izazivaju zapadne obaveštajne službe koje žele da ga ubiju".a
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.