Gotovinu u Pakoštanima dočekalo 30.000 ljudi

Izvor: Kurir, 20.Nov.2012, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovinu u Pakoštanima dočekalo 30.000 ljudi

Posle obraćanja Gotovine, počeo je zabavni program, uz nastup 15-ak izvođača, među njima i pevača Marko Perkovića Tompsona

ZAGREB - Hrvatski general Ante Gotovina koga je Haški tribunal u petak oslobodio optužbe za ratni zločin tokom i posle "Oluje", stigao je u rodno mesto Pakoštane, kod Zadra, gde ga je dočekalo 30.000 ljudi.

Posle dočeka na Trgu bana Jelačića u petak i nekoliko dana odmora u Zagrebu, Gotovina se na mesnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obali obratio okupljenima.

"Evo, napokon sam nakon toliko godina našao put do svoje kuće. Hvala vam na hrišćanskoj ljubavi svih ovih godina. Ovu hrišćansku ljubav treba širiti dalje posebno onim najslabijima i onima koji se osećaju ugroženima kako bi se svako u našoj domovini osećao srećno", rekao je Gotovina.

"To je naš cilj i verujem da je to naše sutra i da je sve pozitivno ispred nas", rekao je Gotovina.

Posle obraćanja Gotovine, počeo je zabavni program, uz nastup 15-ak izvođača, među njima i pevača Marko Perkovića Tompsona.

Gotovina je rođen u Zadru, živeo je u Tkonu na ostrvu Pašman, a nakon smrti njegove majke, porodica se preselila u Pakoštane gde je o Anti, koji je tada imao šest godina, njegovoj sestri i bratu brinula tetka Marija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.