Izvor: Beta, 15.Dec.2009, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc u Beogradu na skupu o radu Haškog tribunala

BEOGRAD, 15. decembra 2009. (Beta) - Glavni haški tužilac Serž Bramerc učestvuje u utorak u Beogradu na okruglom stolu o radu Haškog tribunala.

Na skupu u Sava centru učestvuju i srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, predsednik Upravnog odbora Udruženja tužilaca Srbije Goran Ilić, članovi Udruženja tužilaca, potpredsednik Udruženja sudija Srbije Omer Hadžiomerović i predstavnici drugih nezavisnih institucija.

Na skupu će biti reči o odnosu medjunarodnog i nacionalnog zakonodavstva, pre svega u sferi krivičnog prava, procedurama i pravilima dokazivanja u praksi. Glavni haški tužilac će sa kolegama iz Srbije razgovarati i o profesionalnim temama, o samostalnosti u radu, mogućim izazovima, profesionalnoj odgovornosti tužilaštva u Hagu.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.