Vučić: Neće biti granice na Kopaoniku, zaštitićemo narod

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neće biti granice na Kopaoniku, zaštitićemo narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas i na mogućnost da Priština pokuša da uspostavi albansku granicu na Kopaoniku, ali da će Srbija to onemogućiti, da će u slučaju eskalacije zaštiti svoj narod i - pobediti.

Vučić je ukazao da je kosovski predsednik Hašim Tači u ponedeljak pozvao Albaniju na ujedinjenje, a to znači, ističe, da oni žele da upostave albansku granicu prema Srbiji na Kopaoniku.

- Dakle, granica velike Albanije može >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i u narednih nekoliko dana da nam se pojavi na Kopaoniku, a moj odgovor njima je - neće biti takve velike granice na Kopaoniku.

Vučić je naglasio da ćemo mi da se borimo da sačuvamo mir i stabilnost, kao i da ćemo biti u poptunosti spremni da u najkraćem mogućem roku zaštitimo svoj narod.

- Razumem potpuno težinu sitaucije. Želim da imate poverenja u mene kao predsednika Srbije da ćemo svaku vrstu naređenja koju budem izdao mnogo puta promisliti, ali ono što vam garantujem to je da, ako dođe do eskalacije sukoba i ako dođe do daljih napada na spski narod i srpski živalj... sve što mogu da vam kažem - Srbija će pobediti - poručio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Neće biti granice na Kopaoniku, zaštitićemo narod"

Izvor: B92, 28.Maj.2019

Beograd -- Vučić u Skupštini ukazao i na mogućnost da Priština pokuša da uspostavi albansku granicu na Kopaoniku, ali da će Srbija to onemogućiti...Predsednik Srbije je ukazao da je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači u ponedeljak pozvao Albaniju na ujedinjenje, a to znači,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.