Tači u dvodnevnoj poseti Švedskoj

Izvor: B92, 30.Sep.2012, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači u dvodnevnoj poseti Švedskoj

Stokholm -- Premijer Kosova Hašim Tači počinje u ponedeljak dvodnevnu posetu Švedskoj, gde će sa tamošnjim zvaničnicima razgovarati o evroitegracijama Kosova.

Kako je najavljeno iz ministarstva spoljnih poslova Švedske, Tači će se, izmedju ostalih, premijerom Fredrikom Rajnfeltom i šefom diplomatije Karlom Biltom, a od političkih tema, u fokusu će se posebno naći dijalog Prištine i Beograda, neophodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reforme i situaciju na severu Kosova.

Što se tiče bilateralnih odnosa Kosova i Švedske, Tači će sa zvaničnicima vlade iz Stokholma razgovarati o pitanju migracija, trgovine i razvojne saradnje.

Za sutra su predvidjeni susreti kosovskog premijera sa Biltom i ministarkom trgovine Evom Bjerling, a kako je najavljeno, očekuju se i njegovi sastanci sa ministarkom za evropska pitanja Birgitom Olson i predsednikom parlamenta Perom Vesterbergom. Sastanak sa premijerom Rajnfeltom planiran je za 2. oktobar.

U Tačijevoj delegaciji biće i šef diplomatije Enver Hodžaj, kao i ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači sa Šveđanima o evrointegraciji Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2012, 02:00

Takozvani premijer samozvanog Kosova Hašim Tači počinje u ponedeljak dvodnevnu posetu Švedskoj, gde će sa tamošnjim zvaničnicima razgovarati o procesu evropskih integracija Prištine i bilateralnim odnosima dve strane...Hašim Tači..Kako je najavljeno iz ministarstva spoljnih poslova Švedske,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.