Tači sa Erdoganom o Interpolu, dijalogu sa Beogradom

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači sa Erdoganom o Interpolu, dijalogu sa Beogradom

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se u Njujorku sa predsednikom Turske Redžepom Erdoganom, od koga je, kako tvrdi, dobio podršku za proces učlanjenja Kosova u Interpol, kao doprinos povećanju globalne bezbednosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Erdogan je rekao da će se lično angažovati na povećanju broja priznanja Kosova kao i za proces učlanjenja u međunarodne organizacije", navodi se u saopštenju iz Tačijevog kabineta.

Tači i Erdogan su razgovarali o mogućnosti produbljenja bilateralne saradnje, povećanja trgovinske razmene i saradnje u drugim oblastima od zajedničkog interesa.
Tači je informisao turskog predsednika o poslednjoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i o neophodnosti postizanja konačnog pravno obavezujućeg sporazuma.
Turski predsednik je rekao da podržava postizanje sporazuma.
Tači boravi u Njujorku, gde je u toku Generalna skupština Ujedinjenih nacija. Sa Tačijem su premijer Ramuš Haradinaj i prvi zamenik premijera Bedžet Pacoli.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tači zatražio od Stoltenberga podršku za transformaciju BSK u OSK

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači je objavio da je od generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga zatražio nastavak podrške Bezbednosnim snagama Kosova i njihovoj transformaciju u Oružane snage..." Od sekretara Stoltenberga sam zatražio nastavak podrške za KBS i njihovu transformaciju u multietničku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.