Tači odbacio autonomiju za Srbe

Izvor: B92, 16.Jan.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači odbacio autonomiju za Srbe

Priština -- Kosovski premijer Hašim Tači odbacio je mogućnost davanja autonomije Srbima na severu Kosova u zamenu za podršku Beograda da Kosovo dobije stolicu u UN.

Njegovi komentari usledili su dan pošto je premijer Srbije Ivica Dačić nagovestio da bi Beograd mogao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podrži članstvo Kosova u UN ukoliko Srbima bude dato pravo na samoupravljanje, navela je agencija Asošiejted pres.

Agencija podseća da Srbija ostaje na stanovištu da nikad neće priznati nezavisnost Kosova, ali, kako navodi, preduzima korake koji se smatraju kao indirektno priznanje teritorijalnog integriteta Kosova.

U intervjuu AP-u, Tači je pozdravio "promenu stava" Beograda, ali je naveo da članstvo Kosova u UN "ne zavisi od volje" Beograda.

Dačić i Tači sutra se sastaju u Briselu na novoj rundi razgovora, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači odbacio autonomiju za Srbe

Izvor: Mondo, 16.Jan.2013

Kosovski premijer Hašim Tači odbacio je danas mogućnost davanja autonomije Srbima na severu Kosova u zamenu za podršku Beograda da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama...Njegovi komentari usledili su dan pošto je premijer Srbije Ivica Dačić nagovestio da bi Beograd mogao da podrži članstvo...

Nastavak na Mondo...

Tači odbacio autonomiju za Srbe

Izvor: RTV Pink, 16.Jan.2013

. . . Kosovski premijer Hašim Tači odbacio je mogućnost davanja autonomije Srbima na severu Kosova u zamenu za podršku Beograda da Kosovo dobije stolicu u UN. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.