Tači neće na pregovore sa Lajčakom

Izvor: RTS, 26.Maj.2020, 13:41

Tači neće na pregovore sa Lajčakom

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
"Lično ću se kao predsednik odazvati pozivima na samite koje bi vodili Merkelova, Makron itd. Ali nemam volje da učestvujem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u pregovaračkom procesu koji vodi Lajčak", rekao je Hašim Tači prilikom posete kosovskoj privrednoj komori u Prištini.

Istakao je da "ima potpuno poverenje u američko rukovođenje", koje će, po njemu, "uspešno zaključiti dijalog".
"Bez vodeće uloge Sjedinjenih Država, nema faktora koji te stvari pokreće. Svaka volja EU u tom pogledu je ohrabrujuća. Ali lično nisam u kontaktu sa Lajčakom i ne znam koliko su pregovori Lajčak–Kurti–Borelj odmakli. Pred nama su dva pregovarača koji dolaze iz zemalja koje nisu priznale Kosovo", rekao je Tači.
Lajčak je, otkako je imenovan za izaslanika EU za dijalog, više puta razgovarao sa odlazećim premijerom Aljbinom Kurtijem.
Tači je danas ponovio da je došlo vreme da se Kurti i, kako je naveo, njegova grupa suoče sa pravdom.
"Pre nego što razmisli o narednim koracima, Kurti i njegova grupa suočiće se s pravdom. I on i drugi oko njega su ovih meseci prekršili i ustav i zakone", dodao je Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Neću na pregovore sa Lajčakom, verujem samo u Ameriku"

Izvor: B92, 26.Maj.2020

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak...On je, prema navodima RTS-a, rekao da ima potpuno poverenje u američko vođstvo..."Lično ću se kao predsednik odazvati pozivima na samite koje...

Nastavak na B92...

Tači: Nemam volje da učestvujem u pregovaračkom procesu Miroslava Lajčaka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da nema volje da učestvuje u pregovaračkom procesu koji predvodi Miroslav Lajčak, specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Kosova i Srbije. Na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Kosova u utorak, 26.maja on je dodao da se samo sa rukovodećom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.