Izvor: S media, 29.Sep.2012, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači na čelu prištinskog tima?

Dijalog sa kosovske strane verovatno će predvoditi premijer Hašim Tači, piše dnevnik "Koha ditore".

"Ako se odluči da dijalog bude na nivou premijera, onda Tači neće pobeći od političke, institucionalne i ljudske odgovornosti", rekao je zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči, istakavši da kosovska vlada još nije odredila glavnog pregovarača.

Kuči je rekao da vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ima inicijalni plan koji će biti dopunjen u Skupštini Kosova.

Kako su rekli visoki kosovski zvaničnici, ako predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne bude na čelu ekipe Srbije, prištinski tim neće predvoditi predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

"Predsednica ni na koji način neće biti uključena u dijalogu i neće biti deo ekipe koja će (razgovore) koordinisati", rekao je neimenovani viski zvaničnik kosovske vlade.

Kuči je, takođe, kazao da je ostajanje predsednice Kosova van dijaloga sugerisao i jedan deo međunarodnog faktora.

Prištinski list navodi da na Kosovu još ne postiji politički konsenzus o razgovorima na političkom nivou.

Razgovore podržava premijer Tači, koji je i lider DPK, ali u redovima ove partije ima uticajnih ličnosti koji se protive dijalogu, kao što je predsednik kosovske skupštine Jalkup Krasnići. Ostale partije na vlasti podržavaju dijalog.

Od opozicionih partija samo Alijansa za budućnost Kosova podržava dialog, dok su najveća partija u opoziciji - Demokratski savez Kosova i pokret Samoopredelenje protiv razgovora o političkim pitanjima, navoodi prištinski list.

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.