Tači i četvrti dan na saslušanju

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 09:23

Tači i četvrti dan na saslušanju

Hag -- Predsednik Kosova Hašim Tači pojaviće se u Specijalnom sudu u Hagu i četvrti dan zaredom.

Tači je na saslušanju povodom optužnice koju je Specijano tužilaštvo podiglo protiv njega za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Tači je u Hagu od ponedeljka, a za prva tri dana na saslušanju je proveo skoro 20 sati.

Sem prvog dana po dolasku u sud i kratko po izlasku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa saslušanja, predsednik Kosova nije davao izjave za medije.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta 2 meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Sudija za prethodni postupak, kome je optužnica predata 24. aprila, ima najviše šest meseci da je potvrdi ili odbaci.

Očekuje se da današnje saslušanje, kao i prethodnih dana, počne u 13 sati, preneo je portal Kosovo online.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Završeno Tačijevo saslušanje u Hagu: Objasnio sam sve

Izvor: B92, 16.Jul.2020

Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je večeras da je završio saslušavanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu nakon četiri dana, javlja Kljan Kosova..."Nakon što sam završio sa svedočenjem, veoma sam zadovoljan što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam objašnjenja o svim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.