Tači i Mustafa u klinču, zbog Facebooka!

Izvor: Mondo, 03.Sep.2017, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači i Mustafa "u klinču", zbog Facebooka!

Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od vlade u Prištini da uputi finansijsku pomoć Teksasu za saniranje posledica uragana "Harvi".

Foto: Printscreen/YouTube

On je rekao da to treba učiniti u znak, kako je naveo, "zahvalnosti" zbog američke pomoći kosovskim Albancima 1999. godine.

Premijer Isa Mustafa je, međutim, odmah zamerio Tačiju što je takav zahtev izneo preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - Facebooka.

Kako prenosi sajt Kossev, Tači u poruci na Facebooku "poziva i zahteva" da kosovska vlada izdvoji najmanje 100.000 dolara pomoći, svestan, kako navodi, da je ta suma "simbolična" ali je, tvrdi on, u skladu sa "vekovnom tradicijom".

On takođe kaže da je, "zajedno sa građanima Kosova, sa zabrinutošću i bolom", pratio situaciju u Hjustonu i da, iako Kosovo ima problem sa siromaštvom, "kosovski narod je solidaran i nikada neće zaboraviti pomoć američkog naroda za Kosovo tokom poslednjeg rata".

Isa Mustafa, u svom reagovanju, kaže da on kao premijer smatra da je "sudbina žrtava, kao i milion raseljenih u Hjustonu - bolna i ozbiljna" i da bi zato "pomoć moglo da pruži i Kosovo".

On je, međutim, dodao da "o ovom pitanju predsednik (Tači) ne bi trebalo da komunicira sa vladom preko Fejsbuka, već zvaničnim aktima, poštujući njenu legitimnost".

Horor u Teksasu: Stižu aligatori (VIDEO)

Guverner Teksasa Greg Abot procenio je štetu od uragana "Harvi" na između 150 i 180 milijadi dolara, prenele su svetske agencije.

Opustošen Teksas: Horor snimljen s neba (VIDEO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.