Tači: Žalim zbog Haradinaja

Izvor: B92, 19.Jul.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Žalim zbog Haradinaja

Predsednik privremenih vlasti u Prištini Hašim Tači izrazio je žaljenje zbog ostavke premijera Ramuša Haradinaja.

"Poštujem njegovu odluku i kao predsednik Kosova vas uvaravam da ću delovati na osnovu mojih ustavnih i zakonskih nadležnosti, a o odlukama će građani biti obavešteni blagovremeno", napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu.

On je istakao da veruje u "nevinost" takozvane OVK i visoke moralne vrednosti "vojnika slobode".

"Ni vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naše slobode, ni rat OVK niko ne može da naruši", naglasio je Tači.

On je naveo da je danas tužilaštvo specijalnog suda, pored Haradinaja, poziv uputilo i bivšem načelniku štaba OVK Bislimiju Zirapiju, inače njegovom savetniku, kao i nekoliko drugim bivšim oficirima OVK.

Pored Ramuša Haradinaja, Specijalni sud za zločine tzv. OVK u Hagu pozvao je na saslušanje i Bisljima Zirapina, koji trenutno obavlja funkciju savetnika predsednika privremenih prištinski institucija, Hašima Tačija.

Informaciju da je i Zirapi pozvan na saslušanje od Specijalnog suda, medijima je saopstio Tači, prenela je Koha.

"Na žalost sam saznao da je Specijalni sud pozvao na saslušanje i bivšeg načelnika štaba OVK, Bisljima Zirapija, koji je moj savetnik", rekao je Tači.

On, međutim, nije objasnio da li je njegov savetnik pozvan kao svedok ili kao osumnjičeni u Hag.

Tači je rekao i da je Specijalni sud pozvao još neke bivše oficire OVK, ali nije pominjao njihova imena.

Inače, Specijalni sud je do sada pozivao mnoge bivše pripadnike tzv. OVK na saslušanje kao osumnjičene ili kao svedoke, a Haradinaj je, za sada, prvi lider stranke i politički predstavnik prištinskih institucija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.