Tači: Rezolucija 1244 prihvatljiva

Izvor: S media, 12.Dec.2011, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Rezolucija 1244 prihvatljiva

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas da Priština podržava Rezoluciju 1244 SB UN, jer ona, uveren je, potvrđuje teritorijalni intergritet Kosova u skladu sa evropskim standardima.

Tači nije žele da precizira da li je prihvatljiva formulacija Rezolucije 1244 u nazivu predstavljanja Prištine u regionalnim forumima.

Tači: Razgovaraću sa Srbima sa severa Kosova

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Hilari Klinton: SAD nepokolebljivo podržavaju Kosovo

Tači: Ne odustajemo od integrisanog upravljanja prelazima

Na pitanje novinara Tanjuga da li je prihvatljivo za Prištinu pozivanje na Rezoluciju UN 1244 u regionalnom predstavljanju, s obzirom da su se prištinske vlasti na istu pozivali u sporu pred Međunarodnim sudom pravde, on je rekao da je prihvatljivo svako rešenje koje čuva suverenitet Kosova.

Nakon insitiranja da pojasni stav, Tači je tvrdi da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen i da se Priština založila za to i naveo da sporazum o integrisanom upravljanju prelazima dobar.

"Očekujemo da se sada sprovedu postignuti dogovori. Mi smo izrazili spremnost da nastavimo sa dijalogom i verujem da će doći do dogovora o regionalnom predstvaljanju Kosova", rekao je Tači u razgovoru sa srpskim novinarima, koji borave na Kosovu u organizaciji Međunarodne civilne organizacije.

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović ocenio je da odluka Evropskog saveta da odloži davanje statusa kandidata Srbiji neće uticati na dalji tok dijaloga sa Prištinom.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.