Tači Nikoliću: Nismo popustili

Izvor: B92, 12.Mar.2013, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači Nikoliću: Nismo popustili

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači odbacio izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je Priština odustala od svojih stavova po pitanju zajednice srpskih opština.

Tači je u Skupštini Kosova, gde je poslanike informisao o dijalogu sa Srbijom, kazao da su osnova za razgovore Ustav i zakoni Kosova, kao i plan bivšeg izaslanika UN Martija Ahtisarija. Taj plan je Srbija odbacila i nije usvojen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Savetu bezbednosti UN.

Tači je poručio da će "asocijacija srpskih opština biti organizovana po kosovskim zakonima". On je rekao da su osnova za razgovore i dalje Ustav i zakoni Kosova, kao i plan bivšeg izaslanika UN Martija Ahtisarija, koji je Srbija odbacila, ali koji nije usvojen ni u Savetu bezbednosti UN.

Kako navode prištinski elektronski mediji, kosovski premijer je kazao da će "asocijacija opština sa srpskom većinom biti u skladu sa zakonima usvojenim na Kosovu", a da će onima kojima to nije jasno tokove i rezultate dijaloga pojasniti šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton, koja će tokom ove sedmice posetiti Prištinu.

On je naveo i da će u okviru dijaloga a na kraju procesa pregovaranja dva premijera i Eštonova kao garant, potpisati sporazum o asocijaciji opština, što će, kako je dodao, olakšati normalizaciju odnosa dve zemlje."

Kosovski premijer je podsetio da tokom poslednje runde razgovora sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem u Briselu nije postignut kompromis, ali je dodao da je on i dalje optimista po pitanju uspeha dijaloga.

Predsednik Nikolić rekao je juče nakon razgovora sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton u Briselu, da je Priština popustila i da su dve strane bliže dogovoru.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači uzvratio Nikoliću: Nismo popustili

Izvor: Kurir, 12.Mar.2013

Tači je rekao u Skupštini Kosova da tokom poslednje runde razgovora sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem u Briselu nije postignut kompromis, ali da je i dalje optimista po pitanju uspeha dijaloga..PRIŠTINA - Premijer Kosova Hašim Tači odbacio izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je...

Nastavak na Kurir...

TAČI LJUT: Nikolić laže kao Milošević!

Izvor: S media, 12.Mar.2013

Predsednik Vlade Kosova Hašim Tači demantovao je izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je Priština odustala od svojih stavova po pitanju zajednice srpskih opština...- Nikolićeva izjava je potpuno netačna - tvrdi Tači. - To što je on izgovorio je tipična srspka laž. Istinita je taman...

Nastavak na S media...

Tači:: Nismo popustili

Izvor: RTV Pink, 12.Mar.2013

. . . Premijer Kosova Hašim Tači odbacio izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je Priština odustala od svojih stavova po pitanju zajednice srpskih opština.

Nastavak na RTV Pink...

Tači Nikoliću: Nismo popustili

Izvor: OkRadio.rs, 12.Mar.2013

Premijer Kosova Hašim Tači odbacio izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je Priština odustala od svojih stavova po pitanju zajednice srpskih opština. Tači je u Skupštini Kosova, gde je poslanike informisao o dijalogu sa Srbijom, kazao da su osnova za razgovore Ustav i zakoni Kosova,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.