Tači: Nije bilo lako sa Vučićem ...

Izvor: B92, 19.Jul.2018, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Nije bilo lako sa Vučićem ...

Hašim Tači izjavio je da u Briselu nije bilo lako razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji smatra da su Kosovo i Kačanik srce Srbije.

"Jučerašnji sastanak u Briselu bio je najkraći u poslednjih šest godina, ali nije bilo lako razgovarati sa Vučićem koji smatra da je Kosovo i dalje deo Srbije, da je Kosovo ili Kačanik srce Srbije. Ovakvo razmišljanje predsednika Srbije daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je od realnosti", kazao je Tači na konferenciji za novinare po povratku iz Brisela.

Tači je naveo i da će dijalog Beograda i Prištine biti okončan međusobnim priznanjem i u interesu i Srbije i Kosova.

Takođe, kosovski predsednik je naveo da će građani Kosova za nekoliko meseci putovati bez viza, prenosi RTK 2.

Kosovo je i u oblasti ekonomije i u svim drugim oblastima ispunilo uslove za liberalizaciju viznog režima, rekao je on i dodao da je vizna liberalizacija uspeh svih građana i ;političkih predstavnika.

Predsednik Kosova rekao je i da je veoma ponosan odgovornošću predsednika Skupštine Kadrija Veseljija, premijera Kosova Ramuša Haradinaja, kao i zamenika premijera Bedžeta Pacolija i Fatmira Ljimaja, koji su juče bili u delegaciji Kosova u Briselu.

"Ostalo je još par meseci do ostvarivanja vizne liberalizacije. Sada predstoji dodatna odgovornost koja se pre svega odnosi na to da niko ne može da zloupotrebljava i ometa ovaj proces. Ubeđen sam da ćemo našim iskustvom i podrškom međunarodnih partnera uspešno završiti pitanje vizne liberalizacije", kazao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači: Vučićevo razmišljanje daleko od realnosti

Izvor: RTS, 19.Jul.2018

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da u Briselu nije bilo lako razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ocenjuje da je "Vučićevo razmišljanje o Kosovu daleko od realnosti". . "Jučerašnji sastanak...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.