Tači: Neophodna korekcija granica

Izvor: Mondo, 18.Sep.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Neophodna korekcija granica

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je sporazum u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom moguće postići jedino uz kompromis za šta je kako je ocenio, potrebno izvršiti korekciju granice.

Foto: MONDO, Mario Milojević

Tači je na konferenciji za novinare rekao da bi sporazum "dve zemlje otvorio evropsku perspektivu za Kosovo".

"Stabilnost Kosova je usko povezana sa učlanjenjem u međunarodne organizacije a to ne možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << postići bez perspektive dobrosusedskih odnosa. EU je u toku modernizacije i reformi, vrata za proširenje su otvorena, ali prethodno države treba da reše svoje otvorene probleme", kazao je Tači navodeći da dobrosusedski odnosi ostaju neophodan uslov za članstvo u EU.

On je dodao da "uprkos svih napora EU i SAD", Srbija neće priznati Kosovo.

"Ima onih koji kažu da Srbija treba da prizna Kosovo, ja se sa tim u potpunosti slažem, ali tako nešto Srbija sada ne čini. Nažalost, i pored svih napora EU i SAD da ubede Srbiju da prizna Kosovo, to se ne događa", kazao je predsednik Kosova.

On je dodao da bez međusobnog sporazuma Beograda i Prištine neće doći ni do ukidanja ruskog veta u Savetu bezbednosti UN u vezi članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Plan B Prištine je VELIKA ALBANIJA?
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Nema sporazuma bez korekcija, Srbija neće priznati

Izvor: B92, 18.Sep.2018

Priština -- Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio da je sporazum sa Srbijom moguće postići jedino uz kompromis za šta je kako je ocenio, potrebno izvršiti korekciju granice...Tači je na konferenciji za novinare rekao da bi sporazum "dve zemlje otvorio evropsku perspektivu za Kosovo"..."Stabilnost...

Nastavak na B92...

Tači: Moguć sporazum sa Srbijom, potrebna korekcija granice

Izvor: N1 televizija, 18.Sep.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je sporazum u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom moguće postići jedino uz kompromis za šta je kako je ocenio, potrebno izvršiti korekciju granice...Tači je na konferenciji za novinare rekao da bi sporazum "dve zemlje otvorio evropsku perspektivu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.