Tači: Neće biti izvršnih ovlašćenja

Izvor: B92, 01.Apr.2013, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Neće biti izvršnih ovlašćenja

Beograd -- Tači pred sutrašnju rundu kaže da neće biti lako da se postigne sporazum i da zajednica srpskih opština neće moći da ima ni zakonodavna ni izvršna ovlašćenja.

Cenu za eventualni izostanak sporazuma platiće Beograd, a ona će biti kašnjenje u procesu evropskih integracija, rekao je kosovski premijer Hašim Tači na konferenciji za medije na prištinskom aerodromu pred odlazak u Brisel.

"Neće biti lako da se postigne sporazum", ocenio je Tači i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da je razlog "odbijanje Srbije da prihvati predložena rešenja za zajednicu opština sa srpskom većinom".

Tači je ponovio da će se asocijacija moći formirati i imati slična ovlašćenja sa sada već postojećom zajednicom opština na Kosovu. Kosovski premijer je rekao da će, ukoliko bude postignut sporazum o tome, deo dogovora biti i agenda za sprovođenje sporazuma.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Zajednica srpskih opština neće imati izvršna ovlašćenja

Izvor: Press, 01.Apr.2013

Cenu za eventualni izostanak sporazuma platiće Beograd a ona će biti kašnjenje u procesu evropskih integracija, rekao je Tači na konferenciji za medije na prištinskom aerodromu pred odlazak za Brisel.     . "Neće biti lako da se postigne sporazum", ocenio je Tači i rekao da je razlog "odbijanje...

Nastavak na Press...

Tači: Neće biti izvršnih ovlašćenja

Izvor: RTV Pink, 01.Apr.2013

. . . Tači pred sutrašnju rundu kaže da neće biti lako da se postigne sporazum i da zajednica srpskih opština neće moći da ima ni zakonodavna ni izvršna ovlašćenja. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.