Tači: Kraj nadgledane nezavisnosti

Izvor: RTS, 07.Mar.2012, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kraj nadgledane nezavisnosti

U septembru ove godine biće okončana nadgledana nezavisnost, rekao Hašim Tači, pozivajući ministre i ostale službenike vlade da ubrzaju reforme na osnovu Ahtisarejevog plana.

Kosovski premijer Hašim Tači najavio je da će u septembru ove godine biti okončana nadgledana nezavisnost, pozivajući ministre i ostale službenike vlade da ubrzaju reforme koje proističu iz plana Martija Ahtisarija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Tači je na današnjoj sednici vlade u Prištini ministrima poručio da obaveze iz Ahtisarijevog plana završe do juna meseca, uoči zasedanja Međunarodne upravljačke grupe za Kosovo.

Na tom zasedanju, ta neformalna organizacija treba da potvrdi da su implementirane sve tačke Ahtisarijevog plana, čime se okončava proces nedgledane nezavisnosti.

"Da bi dobili pozitivnu ocenu Međunarodne upravljačke grupe treba da radimo brzo i dinamično", kazao je Tači i dodao da je vladina radna grupa pripremila ustavne amandmane za zaključivanje nadzirane nezvisnosti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.