Tači: Kosovo doživelo genocid

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kosovo doživelo genocid

Vašington -- Premijer Kosova Hašim Tači rekao je u Vašingtonu da "niko ne može da promeni nezavisnost Kosova koje je doživelo genocid" i optužio Srbiju da ruši imidž Kosova.

Takođe, istakao je da je izuzetno važno da pet država članica EU koje još nisu priznale nezavisnost Kosova, učine to što pre.

Tači je učestvujući na skupu koji je organizovao Centar za strateške >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i međunarodne studije, rekao da bi Brisel trebalo da uradi više na ubeđivanju tih država da promene mišljenje i priznaju Kosovo.

On je kazao da kosovske vlasti neće dozvoliti održavanje lokalnih izbora koje bi organizovala Srbija, dok bi OEBS mogao da olakša glasanje Srbima sa dvojnim državljanstvom na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Na pitanje dopisnika Tanjuga da li misli da se Srbi na Kosovu osećaju bezbedno kada ni posle 15 meseci od početka istrage o trgovini ljudskim organima nema nijednog podatka šta je urađeno i kada se i danas napadaju pravoslavne crkve, Tači je odgovorio da zvanični Beograd i danas "radi na rušenju imidža Kosova".

"Mnogo je optužbi izneto na moj račun i sve su pale u vodu. Niko ne može da promeni nezavisnost Kosova koje je doživelo genocid", rekao je Tači.

Ne odgovarajući direktno na pitanje o trgovini organima, samo je dodao da vlasti u Prištini imaju odličnu saradnju sa Euleksom i da, kako je rekao, "veruje u pravdu i istinu". odgovarajući na pitanje o trgovini organima, da Beograd "radi na rušenju imidža Kosova".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Pet država EU što pre da prizna nezavisnost Kosova

Izvor: S media, 05.Apr.2012

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas u Vašingtonu da je izuzetno važno da pet država članica Evropske unije koje to još nisu učiline, što pre priznaju nezavisnost Kosova...Tači je učestvujući na skupu koji je organizovao Centar za strateške i međunarodne studije, rekao da bi Brisel...

Nastavak na S media...

Hashim Thaci: Pet država EU što pre da prizna Kosovo

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Apr.2012, 10:53

WASHINGTON - On je rekao da kosovske vlasti neće dozvoliti održavanje lokalnih izbora koje bi organizovala Srbija, dok bi OEBS mogao da olakša glasanje Srbima sa dvojnim državljanstvom.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Hašim Tači želi da integriše Srbe

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2012

Premijer Kosova Hašim Tači rekao je danas da je integracija srpske populacije na Kosovu jedina opcija koju će prihvatiti i dodao da neće biti promene granica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.