Stefanović traži smenu Marka Đurića

Izvor: RTS, 03.Okt.2013, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović traži smenu Marka Đurića

Zbog izjave da je za Hašima Tačija svako ko ne glasa za Građansku inicijativu "Srpska", DS je zatražio da savetnik predsednika Srbije Marko Đurić bude hitno smenjen, rekao funkcioner DS-a Borislav Stefanović.

Demokratska stranka (DS) zatražila je da savetnik predsednika Srbije Marko Đurić bude hitno smenjen zbog izjave da je za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hašima Tačija svako ko ne glasa za Građansku inicijativu "Srpska", rekao je funkcioner DS-a i bivši šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović.

"To je radikalski manir podele Srba i jako opasan jezik mržnje i Đurić zbog toga hitno mora da ode", rekao je Stefanović agenciji Beta.

Đurić je za današnje Novosti rekao da će se građani na lokalnim izborima na Kosovu izjašnjavati za Srbiju, glasajući za listu "Srpska", jer je to jedina lista koja uživa podršku svih institucija Srbije.

"Ono do čega bi moglo da dođe ukoliko bi ekstremni krugovi, koji pozivaju na bojkot, doprli do većeg broja birača, jeste da u određenom broju opština bolji rezultat nego što bi smelo, ostvare oni koji su bliski Hašimu Tačiju i drugim vođama separatističkog pokreta", kazao je Đurić.

Stefanović je naveo da listu "Srpska" podržava država Srbija i upitao da li to znači da su oni koji nisu na toj listi antidržavni elementi i da podržavaju Tačija.

"Da li je to isti onaj Tači sa kojim se rukuju i pregovaraju, što je u redu, ali zar nisu rekli da će pre nebo pasti nego što će se Nikolić rukovati sa Tačijem", rekao je Stefanović.

On je istakao da DS podržava masovan izlazak na kosovske lokalne izbore zakazane za 3. novembar.

"Mi imamo svoju listu Građanska inicijativa 'Demokratija' u velikom broju opština severno i južno od Ibra, ali nas niko nije zvao, osim u malom broju opština, da budemo na centralnoj listi", rekao je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.