Stefanović: Vlada ušla nespremne u pregovore

Izvor: Press, 04.Mar.2013, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Vlada ušla nespremne u pregovore

Stefanović, koji je i nekadašnji šef pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom, izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da je vlada u pregovore sa Prištinom ušla sa "previše šale, anegdota i premalo rešenja".

"Nadali su se da će očas posla neko (Hašima) Tačija da prisili da nešto prihvati. Sad se vidi da to nije baš tako jednostavno, da je to uvek jedan dug i mrkotrpan proces za koji pre svega treba imati vremena i političke volje. Nisam siguran da to u ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << postoji pre svega zbog njihovih birača", zaključio je Stefanović.
Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas u Briselu posle završetka šeste runde političkog dijaloga da još nema dogovora o izvršnim ovlašćenjima za zajednicu srpskih opština na Kosovu.
On je, takođe, rekao da će se sa premijerom Srbije Ivicom Dačihem i visokom predstavnicom Ketrin Ešton sastati ponovo 20. marta

Prema njegovim rečima, postignut je usmeni dogovor o, kako je rekao, povlačenju srpkih bezbednosnih struktura sa severa Kosova.
Glavna tema sastanka bila je zajednica srpskih opština na Kosovu. Ketrin Ešton je pre trojnog sastanka, odvojeno razgovarala sa sa Hašimom Tačijem i Ivicom Dačićem.


Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.