Srpska lista: Tači potvrdio, progon Radoičića politički

Izvor: Mondo, 01.Mar.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Tači potvrdio, progon Radoičića politički

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da je on "proterao s Kosova" Milana Radoičića. Srpska lista ocenila da je to "javno i otvoreno priznanje da je proces protiv Radoičića politički progon".

Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu Hašim Tači

"O podeli Kosova preuveličavanjem ovakvih tema, danas govore oni koji su pomogli Miloševiću, ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su prijatelji Radojičića, kojeg sam proterao s Kosova", istakao je Tači u govoru na samitu albanske dijaspore u Tirani.

Inače, raniji službeni prijem u kabinetu Ramuša Haradinaja za Milana Radoičića kao predstavnika Srpske liste, Hašim Tači sada koristi u političkoj borbi protiv premijera Kosova, kao jednog od najglasnijih protiv ideje o korekciji granica, razmene teritorija i podela Kosova, piše prištinska Gazeta ekspres.

Tači je za Haradinaja naveo da je prijatelj Milana Radoičića, funkcionera Srpske liste, prenosi list.

U govoru održanom u Tirani na samitu albanske dijaspore, Tači je rekao da "o podeli govori prijatelj Milana Radoičića iz Srpske liste", piše list.

Srpska lista ocenila je večeras da je poslednja izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija da je on proterao potpredsednika te stranke "javno i otvoreno priznanje da je proces protiv Radoičića politički progon".

"To je i priznanje da je linč i pokušaj ubistva našeg potpredsednika prilikom upada u njegov porodični dom u Kosovskoj Mitrovici novembra prošle godine organizovan zarad političkih interesa Hašima Tačija a ne na osnovu bilo kakvih dokaza o navodnoj umešanosti gospodina Radoičića u monstruozno ubistvo Olivera Ivanovića", ističe se u saopštenju Srpske liste.

Ta stranka ocenjuje i da je ta izjava potvrdila istinu "o nevinosti i lažnim optužbama protiv gospodina Radoičića, čije ime su pokušali da ukaljaju Hašim Tači i pojedini Srbi s njegovog kanabeta, poput Rade Trajković, ili predstavnika kvazi opozicije u Beogradu".

"
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.