Reagovanje na izjavu Hašima Tačija

Izvor: RTS, 09.Apr.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanje na izjavu Hašima Tačija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem i time priziva rat, mržnju i sukobe. Srbi više nisu nezaštićeni, pogrom se neće ponoviti, rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Marko Đurić je rekao da Tači više čak i ne skriva da je glavni cilj njegovog političkog delovanja, kako ranijeg, tako i sadašnjeg, stvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tzv. "Velike Albanije".

"Njegovo destruktivno delovanje predstavlja direktnu pretnju celom regionu, ali i Evropi", ocenio je Đurić.
Direktor Kancelarije za KiM je reagovao na izjavu Tačija, koji je danas na Košarama pominjao navodne pretnje "koje stižu iz Srbije" i rekao da će "na te pretnje odgovoriti isto kao što su odgovorili pre 19 godina, puškama".
Govoreći o tobožnjim, a zapravo nepostojećim pretnjama Srba i Srbije, Tači je taj koji direktno i otvoreno preti puškama i oružjem i iznova priziva rat, mržnju i sukobe, ističe Đurić.
"Srbija rat ne želi, želimo mir, ekonomski razvoj, slobodno delovanje i kretanje ljudi i privrede, a rat, priče o puškama kao sredstvu političkog delovanja ostavljamo prošlosti kojoj i sam Tači pripada", poručio je direktor Kancelarije za KiM.
Vulin: Srbi više nisu nezaštićeni, pogrom se neće ponoviti 
Srbi više nisu nezaštićeni i martovski pogrom se neće ponoviti, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da će na "pretnje iz Srbije" biti ogovoreno piškama. 
Tačiju, kako je naveo ministar, preti jedino presuda za ratne zločine za koje već decenijma izbegava kaznu, a otuda, dodaje, i strah da će ga oni koji su ga agresijom 1999. doveli na KiM sada prepustiti pravdi.
"Srbija ne preti nikome a posebno ne svojoj južnoj pokrajini i, da nije politike mira koju vodi predsednik Vučić, zločinci kao što je Tači bi odavno zapalili Balkan", ocenio je ministar, primetivši da su se Tačijevih pušaka plašili samo nezaštićeni i slabi, što, kako je rekao, Srbi više nisu. 
Martovski pogrom se neće ponoviti, poručio je Vulin, navodeći da će EU i NATO glasnom osudom Tačijevih huškanja i pretnji sprečiti da još jednom postanu njegovi taoci i budu uvučeni u sukobe koje Tači priziva i traži. 
"Vreme je da se zločinac ućutka", poručio je ministar, a navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Tači priziva rat, direktno preti puškama i oružjem

Izvor: B92, 09.Apr.2018

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem i time priziva rat, mržnju i sukobe...Đurić je rekao da Tači više čak i ne skriva da je glavni cilj njegovog političkog delovanja, kako ranijeg, tako i sadašnjeg, stvaranje tzv....

Nastavak na B92...

Đurić: Tači priziva rat, mržnju i sukobe

Izvor: BKTV News, 09.Apr.2018

Marko Ðurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, izjavio je danas da Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem i time priziva rat, mržnju i sukobe...Ðurić je rekao da Tači više čak i ne skriva da je glavni cilj njegovog političkog delovanja, kako ranijeg, tako i sadašnjeg, stvaranje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.